Friday, August 13, 2010

Exchange Resource Scheduler (ERS)

Gaaf, en zeker de moeite waard om even over te bloggen vandaag. Vandaag hebben we een eerste versie van ERS opgeleverd. Wat is ERS? Hoe is het gebouwd? En waarom hebben we het gebouwd. Enige tijd geleden krijgen wij via een klant van ons de vraag naar aanleiding van een sessie die ik samen met een collega gegeven had bij Microsoft over Unified Communications for Developers of wij een systeem konden bouwen bovenop SharePoint 2007 om Exchange Resources (Exchange 2010) te kunnen ontsluiten vanuit een centrale portal omgeving. Aansluitend was ook 1 overzicht nodig van alle beschikbare hulpmiddelen per ruimte.

Al gauw konden we de link leggen tussen de vraag van onze klant met hetgeen we voor Microsoft en aan de rest van de wereld gepresenteerd hadden. Hieronder daarvan een overzicht:

  • Unified Communications Platform Link
  • Exchange Extensibility Link
  • Exchange Web Services Link

In deze sessies leggen wij uit hoe eenvoudig het is met om met de Exchange Managed API informatie van equipment en resources uit je on premise Exchange 2010 omgeving te halen. Die je vervolgens natuurlijk weer op een andere plek kunt tonen en vanuit daar weer zo zou kunnen manipuleren.

Een volledige match met bovenstaande vraag zou je zeggen! Een andere voorwaarden was dat het een webpart moest worden wat kon draaien op een SharePoint 2007/2010 omgeving. Dat is gelukt en hieronder alvast een eerste look and feel van hetgeen we ontwikkeld hebben.

Volledig overzicht:image 

Filter:

image

Uiteraard hebben we met uitbreiding van dit produkt rekening gehouden en daaruit is RAS (Room Availability Service) ontstaan. Hieronder een volledig overzicht van onze architectuur. Het webpart is geschikt voor zowel SharePoint 2007 als SharePoint 2010. Zodra UCMA 3.0 publiek toegankelijk wordt zullen we ook presence in deze applicatie bouwen.

image

To be continued: er komt op zeer korte termijn een volledige beschrijving van dit produkt. Je kunt deze informatie terugvinden op: products.e-office.com. Mocht je toch nu al informatie willen ontvangen zend me even een email.

2 comments:

怡靜怡靜怡靜怡雯 said...

在莫非定律中有項笨蛋定律:「一個組織中的笨蛋,恆大於等於三分之二。」..................................................

蕾蕾 said...

良好的開端,已是成功的一半。..................................................