Friday, July 6, 2007

e-office en Interoute bundelen e-mail, IM en telefonie op computer

Language: Dutch (for more information in english don't hesitate to contact me)

e-office en Interoute bundelen e-mail, IM en telefonie op computer

Combinatie Microsoft Live Communication Server met VoIP verhoogt productiviteit en bespaart kosten

Amsterdam/Houten, 6 juli 2007 – Interoute en e-office zijn een samenwerking aangegaan om de mogelijkheden van unified communications maximaal te benutten. e-office, specialist in het optimaliseren van werkomgevingen voor professionals, verzorgt de implementatie van Microsoft Live Communication Server in combinatie met Interoute One. Deze combinatie koppelt VoIP-telefonie aan toepassingen als email, instant messaging, aanwezigheidsmelding tot één oplossing. De gebruiker kan nu vanuit één omgeving eenvoudig kiezen uit meerdere communicatievormen.

Interoute One is het zakelijke alternatief voor gratis VoIP-diensten en voegt ‘bellen en gebeld worden’ toe aan de computer, zonder gebruik te maken van een telefooncentrale. Binnen het Interoute One platform kunnen middelgrote tot grote bedrijven over de hele wereld met elkaar worden verbonden via het glasvezelnetwerk van Interoute. Bedrijfstelefoongesprekken worden hiermee net zo eenvoudig en goedkoop gemaakt als email, zonder de noodzaak voor kostbare nieuwe hardware of complexe integratietrajecten. Daarnaast is Interoute One zeer snel te installeren, bedrijfszeker en veilig.

e-office heeft als Microsoft Gold partner verregaande ervaring in het uitvoeren van Microsoft Sharepoint en Live Communication Server-projecten. e-office verzorgt de implementatie van de software en zorgt ervoor dat er via het glasvezelnetwerk van Interoute gebeld kan worden. Indien gewenst legt het verbanden (zogeheten federations) met andere aangesloten bedrijven binnen het Interoute One platform. Op die manier kan van medewerkers van deelnemende bedrijven ‘presence’ informatie worden getoond. Vervolgens kan vanuit de Live Communication Server-omgeving eenvoudig gekozen worden op welke manier het best contact kan worden gezocht; via e-mail, instant messaging, video conferencing of telefonie en in de meeste gevallen gratis.

“Wij zijn altijd op zoek naar oplossingen die het werk van de professional vereenvoudigen. Live Communication Server verhoogt de productiviteit, omdat duidelijk is wat de status is van iemands aanwezigheid. Tot nu toe was het alleen mogelijk om vanuit de computer contact te maken met collega’s of partners via e-mail of IM. De oplossing van Interoute voegt daar nu een veilige en zeer goedkope telefoniemogelijkheid aan toe”, aldus Menno Windsma, directeur Microsoft van e-office. “Het aanbieden van VoIP vanuit de software-oplossing maakt het voor bedrijven mogelijk om eenvoudig, zonder al te veel kosten gebruik te maken van een volwaardige unified communications-oplossing.”

“Unified communications biedt organisaties geweldige mogelijkheden. Het maximale voordeel wordt echter pas behaald als organisaties veilig en gratis kunnen communiceren met zakelijke partners en toeleveranciers. Interoute maakt dit met Interoute One mogelijk”, aldus Berend-Jan van Maanen, country manager van Interoute. “e-office is bij uitstek een partij die op het gebied van makkelijker en efficiënter werken – working easier – zijn sporen heeft verdiend. Wij zijn zeer verheugd dat een expert als e-office onze toepassing heeft omarmd en dit in samenwerking met Interoute aanbiedt als een perfecte omgeving voor de kenniswerker, ongeacht of deze nu thuis of op kantoor werkt.”


-------------------------

Over Interoute
Interoute is de snelst groeiende leverancier van communicatietechnologie en eigenaar en operator van het meest geavanceerde en wijdvertakte Europese netwerk voor spraak en data met meer dan 53.000 kilometer glasvezel. Het full-service next generation netwerk van Interoute bedient meer dan 17.000 klanten variërend van detailhandel tot de ruimtevaartindustrie, alle grote Europese telecomaanbieders, de belangrijkste operators in Noord Amerika en Zuid Oost Azië, overheden en onderwijs- en onderzoeksinstellingen. Interoute is voor deze organisaties de ideale partner voor het hosten van content, het leveren van wholesale transit diensten, het bieden van corporate access en het creëren van nieuwe diensten. Interoute heeft kantoren door heel Europa en in Noord Amerika en is eigenaar en operator van stedelijke netwerkringen in de belangrijke Europese zakencentra. E-commerce transacties met een waarde van meer dan €1 miljard vloeien dagelijks door de data centres van Interoute. Hiermee is Interoute één van de sleutelcomponenten in de digitale Supply Chain van Europa. www.interoute.nl

Over e-office
e-office is opgericht in 1991 en heeft zich direct vanaf het begin gespecialiseerd in het optimaliseren van de werkomgeving voor professionals: working easier. De dienstverlening van e-office is gericht op het begeleiden van de organisatie- en gedragsverandering die nodig is om de werkprocessen te verbeteren. Daarnaast verzorgt e-office de realisatie van digitale werkomgevingen inclusief de juiste portaloplossingen op basis van IBM- en Microsoft-technologie. e-office adviseert organisaties over de manier waarop zij technologie kunnen inzetten om (virtuele) samenwerking te verbeteren en zo efficiënter te werken. Hierbij staat een goede balans tussen mens, organisatie en technologie centraal. e-office realiseert naast digitale werkomgevingen en portals ook oplossingen voor intranet, extranet of websites en mobiele oplossingen. De toepassingen van e-office worden gebruikt in verschillende sectoren, zoals de financiële sector, de zakelijke dienstverlening, zorg en industrie. Klanten van e-office zijn onder meer Fortis, Hay Group, UMC Utrecht, KPMG, Toshiba, Railpro , Van Lanschot Bankiers en Intervet. Voor de realisatie van haar oplossingen maakt e-office gebruik van de nieuwste (portal-)technologieën en is Microsoft Gold Partner en IBM Premier Partner. Bij e-office, gevestigd in Houten, werken ruim 100 specialisten. Voor meer informatie over e-office: www.e-office.com.

Voor meer informatie:
e-office
Pauline Huijzer
Tel.: 088 001 83 00
e-mail: Pauline.Huijzer(at)e-office.com

Interoute
Nelson Tavares da Silva
Tel: 020 45 46 813
e-mail: nelson.tavaresdasilva(at)interoute.com

Whizpr
Willemijn Vader
Tel.: 0317 410 483
e-mail: e-office(at)whizpr.nl

No comments: