Wednesday, October 17, 2007

Press message UC Launch event Netherlands

Language: Dutch

Microsoft lanceert unified communicationspportfolio

Microsoft heeft een nieuw portfolio van unified communication-oplossingen aangekondigd. Office Communications Server 2007 (OCS), Office Communicator 2007 en Office Livemeeting moeten alle vormen van communicatie samenbrengen. Tientallen Nederlandse partners zijn inmiddels gecertificeerd en getraind voor de verkoop.

Het nieuwe unified communications-portfolio van Microsoft wordt gepresenteerd op 9 november 2007 in De Kuip, Rotterdam

Het unified communications-aanbod van Microsoft is een communicatieplatform dat e-mail, instant messaging, sms, telefonie en videoconferencing samenbrengt. Ook zou de integratie met traditionele pbx-telefonie verbeterd worden. Op die manier profileert Microsoft zich als rechtstreekse concurrent voor Cisco's Unified Communications Manager. Microsoft zegt dat de markt voor unified communications in 2010 ruim 45 miljard dollar waard is.

In Nederland zijn er al tientallen partners actief om zich te certificeren voor de verkoop en hebben enkele klanten de oplossingen gekocht. Rob Elsinga, business group lead for Information Worker bij Microsoft, zegt dat bij de verkoop diverse soorten partners zijn betrokken. Dat zijn telecompartners zoals NEC Philips en Nortel. System integratoren en resellers verkopen de oplossingen, zoals e-office, Wortell, Dimension Data en HP. KPN is van plan deze oplossingen in een hosted vorm aan te bieden. Verder zijn er training partners betrokken en tal van leveranciers die hardware leveren voor de Voip-oplossingen van Microsoft. Partners krijgen trainingen in sales en techniek, aldus Elsinga. "Het unified communitons portfolio is makkelijk op te pakken door partners die al een specialisatie hebben in Exchange of Sharepoint." Elsinga zegt dat eindgebruikers het nieuwe portfolio gebruiken, zoals PGGM, Shell, Interpolis en de Rabobank.

Toch noemen analisten het product niet helemaal 'nagelnieuw' omdat veel functionaliteiten al te zien waren in de Microsoft Live Communications Server. De huidige lancering vloeit voort uit de samenwerkingsdeal die de Microsoft vorig jaar tekende met Nortel.

Microsoft zag de bètaversies van Office Communications Server 2007 (de serversoftware) en Office Communicator 2007 (de gebruikerssoftware) meer dan 80.000 keer gedownload worden. Ruim 150 bedrijven in 30 landen hebben de producten getest.

Microsoft Nederland presenteert het nieuwe unified communications portfolio aan zijn partners en klanten op 9 november in De Kuip, Rotterdam. Daar zal onder andere Microsoft's coo Kevin Turner spreken.

No comments: